Enkle treninstips for Julen

Vi vil dele enkle treningstips med dere, nå som julen for fullt setter inn og våre åpnigstider begrenses litt. Hvorfor ikke sette av 30 minutter hver dag til enkel trening, noe som vil gi deg en god start på 2013. Dette er noe vi vil anbefale dere alle, ta deg en liten pause i all matlagingene og tv tittingen, for å gjennomføre en liten økt. 30 minutter hver dag eller annenhverdag vil gi deg positive helseeffekter.

 

For de av dere som skal på fjellet eller har tilgang på snø, er det vi her på Sørlandet kaller "bortover" ski en ypperlig mulighet til å få seg en god økt, det som egentlig heter Langrenn er en fantastisk god treningsform. Det gir deg en økt som trener hele kroppen. Du har elementer av kondisjon og styrke i denne treningsformen.

uten navn.png

 

Alternativt kan du ta "nedover" skiene på deg og kose deg i bakken noe som også har store elementer av styrke og koordinasjon som er viktige i forhold til beveglighetstrening.

 

En annen ting som kan være effektivt nå er å finne frem alle ergometer og spinning sykkelene, ro og step maskinene osv , som står bortgjemt i et skap eller på loftet. Sett deg små delmål, gjennomføre for eksempel 30, 40 eller 60 min. et godt tips er å finne seg en serie som en liker å se på. Tren deg gjennom en episode. 

Ta kortere økter og kjør på med litt belastning. Korte og intensive økter er svært effektive. og passer veldig godt inn i julen når vi ofte har mye program og ønsker bruke tiden på annet enn trening.

Abilica_Sykler_magnetsykkel_abilica_WinMag_555015.jpg

 

Gode tips er å legge inne en fast gåtur ute hvor en eventuellt kan involvere hele familien, ta alle med ut på tur. sosialt samtidig som man er i aktivitet.
Andre ting hele familien kan delta på er styrketrening som man kan bedrive hjemme.

Yngvar Andersen personlig trener kjent fra programmet puls på NRK har laget en fin liten snutt på Youtube med enkle øvlser som hele familen kan delta på.

Ta en titt på klippet.
http://www.youtube.com/watch?v=cejy91IeIz0

sprek_yngvar.jpg

 Yngvar Andersen.

 

Mulighetene for å trene i julen på Sørlandsbadet er fra Torsdag 27/12 til og med øndag 30/12, Åpningstiden vil da være KL. 10-18.00

Vanlige åpningstider vil starte igjen Onsdag 2 Januar hvor vi starter dagen med morgen sykkel Kl 06.15.

 

Vil ønske dere alle en God Jul:))!! 

Kos dere med god mat og en 30 minutters økt hver dag:)))!!!

 

Mvh
         Sørlandsbadettrening:))!!!