Hei

Våknet 05.55 og visste at en fantastisk trening med Team Sørlandsbadet lå foran meg på denne kalde Lørdagen. Noen kaller det en fantastisk fin Lørdag, jeg kaller det en kald Lørdag:)).  Så lenge vi har de fantastiske treningsforholdene inne på Sørlandsbadet så er ikke været noe å bruke energi på. Hyll Hyll Sørlandsbadet!!!!!!!

Denne Lørdagen hadde vi lagt opp til to økter, dette fordi vi fikk besøk av 10 Arendalitter som er arrangør av den fantastiske Triatlonen:HoveTri, en triathlon som appellerer til alle nivå og er en konkurranse som mange triatleter debuterer på. Påmeldingen til årets konkurranse ble utsolgt på 53 min,  1000 mann på 53 min, imponerende!!!

2000x2000hove_tri_2010.png

Mer om Hovetri kan du lese her: Hovetri

 

En av ildsjelene bak denne triatlonen har inspirert mange og han har skrevet boka:

Hardt og Langt - Fra sofagris til Ironman.

9788202368036.jpg
MiPI0KV8v_66yYG55sbhtwik__N5xDsCjd_VtscqzbgQ.jpg

Første økt var satt opp til Kl 07.00-09.00 en økt jeg selv ledet, økt nr 2 skulle Jan Åge Kjøre Kl 09.00-11.00. Her var det muligheter for både 2 og 4 timer på sykkel.:)))

Jeg startet friskt ut hjemmefra Kl 06.15 og startet med min vanlige 25 minutt på mølla(meditasjon:))) Kl 06.45 banket de første på døra og de fortsatte og strømme på, hele 25 i tallet møtte til de to første timene. Imponerende:)!

Jeg fikk summet meg og var klar til å gi fatt på to harde timer, jeg informerte de tidlig om at jeg hadde vært syk og det litt for lenge. Slik at denne økten skulle vi ta gjen alt det tapte i sykdomsperioden, så det ville bli på mine betingelser. Jeg fikk raskt spørsmålet om jeg var frisk noe jeg svarte de med, nå er hodet friskt og da er det kroppen som får svi:)".

Programmet jeg hadde satt opp for gruppa var 14*4 min med mye styrke og mange 4 minutter der vi komme til å stå og sykle. Altså en liten "dusteøkt", men veldig slitsom:)

Tidlig kom også spørsmålene om det var mulig å hive seg med på alle timene denne Lørdagen (Hanneog Turid). Jernkvinnene var toppmotiverte og klare. Ingen problem svarte jeg, men jeg vil ikke ha noen unnasluntring på intervallene. Dette var også Lørdagen Mor Bergsaker fikk satt sine to sønner på plass når de glimret med sitt fravær. Større innsats enn hennes er det lenge siden vi har sett, det kommer til å bli kamp om hvem som har best tråkk i bakkene i denne familen i 2013:)!!

Timen startet bra og de 60 sekundene jeg ga de i pause ble kortere og kortere fikk de fleste intrykk av. Mr Friis på første rekke symtet litt men fikk kort beskjed om ta seg sammen. Vi holder oss alltid til programmet fortalte jeg strengt til gruppa:)). Etter 9-10 intervaller  begynnte det å røyne på for noen og enhver, men med en topp motivert gruppe som den i dag spurtet vi inn de 4 siste intervallene med stor stil. Stig og Senior Hægeland fikk også til noe som lignet en spurt:))

De fleste mennene gikk også smilende ut av min time etter at jeg hadde informert om at disse to timene var såpass harde at de hadde full velsignelse til å slappe av på sofaen med beina høyt og fotball på skjermen. Vet ikke om dette ble velsignet av de som ventet hjemme. Vet ikke helt om Arnt Helge sin permisjon fra huslige gjøremål ble innvilget ettersom hans kone Hege også var på timen, men husk at det er viktig å høre på treneren:)))!!!!!

Timen ble avsluttet og ny motivert gruppe kom inn i salen, noen ble sittende igjen som våre jernkvinner:  Hanne og Turid som knapt går glipp av en time på Sørlandsbadet. Kjempeimponerende!! Neste gruppe var en blanding av spreke lyngdøler og triatleter fra Arendal. 22 i tallet. Jan Åge la opp til harde og lange intervaller med bakketopper. Hele 6 bakketopper på 10 min ble passert i løpet av disse timene, dette bestod i tung tråkk både stående og sittende. Tror triatletene var ganske møre i beina:)) kan vel også si de var rimelig svette, de flest eher var stort sett bare vandt til utesykling så varmen var nok noe nytt:)) Hvor mye som blir svettet i løpet av 4 timer nede i salen på Sørlandsbadet skulle jeg likt å ha visst? 47 personer som gir full trøkk blir noen liter med svette.

Alt i alt vil jeg si at vi må si oss kjempefornøyd med nok en vellykket Lørdag der vi prøver å motivere så mange som mulig til å trø gjennom disse gode treningstimene med oss:)

Vil si som Jan Åge sier til meg titt og ofte: " Vi hopper ut i det og håper å lande på beina" noe vi gjør de fleste  gangene:).

Dagen ble avsluttet for meg og min gode venn Jås med en svømmeøkt som jeg sent vil glemme, vi skulle svømme sammen med disse såkalte Triatletene som de nå kaller seg.
Vi trodde vi skulle svømme men ble i stede invitert med på noe som het triatlon svømming, det er en fornærmelse mot idretten svømming og dra inn det ordet. Det så mer ut som en slosskamp i vann. Det gjaldt å komme først rundt en bøye og "sloss" seg tilbake. Noen svømte over hverandre noen under og noen gikk så langt som trøkke motstanderen til bunnen.  Gøy var det:)) å se på:)).
swim_ironman_crowd.jpg

Noe sånt som dette venter ofte en triatlet:))!!!

Oppsummerer med å drømme meg litt videre, Trialetene var veldig imponert over våre fasiliteter både inne og utendørs, så mine drømmer går mot Sørlandsbadet-Tri, klarer vi det en gang i fremtiden?????

Takker alle for fremmøte og ser frem mot mange gode treningsøkter sammen med dere:) Vel Vitende om at den neste kommer på Mandag kl 18.45 oppmøte Årnes Skole!!
Vel Møtt!!!!

Mvh
             Espen Hægeland