Lørdag 9. mars arrangeres NM finalen i vannsklie her på Sørlandsbadet. Dette er at samarbeid med www.badelandene.no og det første i sitt slag. Målet er å utvikle vannskliesporten

Ideen har ligget lenge men ble forløst i fjor høst. Målet er å utvikle og etablere vannskliesporten. Metoden er ikke så ulik aking. Inngangshastighet, teknikk og balanse samt friksjon er også essensielt i vannskliekonkurransen.

I tillegg til å utvikle sporten så er vår hensikt i www.badelandene.no også å vise og gjøre badelandsaktivitetene mer attraktive. Ikke minst den folkehelsemessige delen. Å være aktiv i badelanden har et meget positivt bilde mht helse og velvære - og ikke minst er den familievennlig. Både for store og små er denne aktiviteten moro, fart og spenning i vannskliene, moro i bølgebasseng og andre typer bassengkonsepter som de ulike badene har. Ingen badeland er helt like.

_MG_9990.jpg

Aktivitet, lek og moro for hele familien er viktig, men også den rekreasjonsmessige delen er viktig. Avslapping i boblebad, badstue, spa og trening er konsepter som mange badeland har. I dagens samfunn er mange opptatt av livsstil  - trening og kosthold for store og små. Her vil badelandene spille en viktigere og viktigere rolle med riktig tilpasning.

www.badelandene.no er en organisasjon med 22 badeland i Norge fra Lyngdal i sør til Alta i nord. Denne sammenslutningen har som formål å utveklse erfaringer samt bidra til større felles glede med badelandsaktivitetene. Det er det siste som er noe av tanken mht NM i vannsklie - samt at vi har et seriøst ønske om å utvikle sporten. Etablering av egen NM komite som drar med seg erfaringene og jobber strategisk med å utvikle sporten. Før vår første offisielle finale er allerede Nordlandsbadet i Bodø utpekt som neste års finale arrangør. De vil være tilstede på Sørlandsbadet for å erfare og slik at de har gode muligheter til å utvikle arrangementet.

Vannsklie konkurransen er det første store samarbeidet mht arrangementer som www.badelandene.no har. Erfaringene hittill mht de lokale og regionale kvalifiseringene tilsier at samarbeidet til nå har vært en suksess med mye mediaoppmerksomhet. Vi gleder oss til finalen og ikke minst det videre samarbeidet i badelandene. Lykkes vi med finalen ligger forholdene tilrette for at badelandene vil utvikle andre arrangementsamarbeid også.

Vi gleder oss i den videre utviklingen til badelandene.