Nok en solid og god treningsuke på Playitas

Mens mange har spist lam og kvikklunsj i påsken, så har familien Sakariassen hatt en aktiv uke på  ferie- og sportsanlegget Playitas på Fuerteventura.  Etter ei topp treningsuke med Espen, Stig og Rolf her på anlegget i januar, var det på tide å gjenta suksessen - denne gang sammen med familien.

 

Sørlandbadet trening har utviklet seg voldsomt de siste årene og befestet sin posisjon som et sentralt aktivitetssenter i Lyngdal.  Gruppesalen er stort sett full dag og kveld. Det er heller ikke lett å trene styrke på kveldene uten å måtte vente på vekter og apparater. Glimrende og fantastisk gøy synes jeg. At folk har noe å glede seg til og se frem til i hverdagen er fantastisk, ikke minst med tanke på at aktiviteten også er helsefrembringende.  Mange har fått et nytt liv uten sykemelding og medisiner.

 

Sørlandsbadet vil også være utviklende og framsynt. De vil satse på kunnskap og viten. Den ekspertise de ønsker å tilby skal være gjennomtenkt, utprøvd og kunnskapsbasert. Medlemmer av Sørlandsbadet trening skal i tillegg til å få glede og motivasjon, få informasjon om trening som gir mestring, opplevelser og resultater.

 

Team Sørlandsbadet trening har derfor satset på prosjekter innen både løp og sykkel - under ledelse av Espen. Løpeprosjektet er nytt mens sykkelprosjektet går på sitt andre år. Lyngdal har ingen stor og langvarig tradisjon for slike prosjekter og veien må derfor "gåes" noe til underveis. Visjonen er klar og tydelig fra vår sjef Atle Homme: "det skal fokuseres på bredde" og "det skal gis til alle som ønsker det". Det skal være plass til alle - uansett nivå - en kjempetanke som er raus og inkluderende, men som også  helt klart byr på utfordringer underveis. Det kreves mer av alle i teamet som helhet og at alle som har sagt seg villig til å være med også er inneforstått med samme tanke. "Alle for en og en for alle". Lykkes man med dette , vil alle likevel føle suksess når våre mål nåes.

 

Som nevnt droppet jeg fjellet i påsken i år til fordel for familietur til varmen her på "himmelriket" for aktive mennesker på Playitas. For min del ble uka en god kombinasjon av ferie og treningsleir.  For å holde på "trykket" og være motivert for å holde treningen gående, er også jeg  avhengig av å få nye inntrykk og impulser og søke ny læring og utfordringer underveis. Jeg er minst like nysgjerrig og søkende nå som for 10 år siden når jeg for alvor opplevde at konkurranser, trening og opplevelser gav meg mer energi i hverdagen.

 

En uke på Playitas la jeg opp med ulike aktiviteter, ulike lengder og intensiteter. Man må finne en balanse mellom trening-hvile-kosthold. Uka skal gi meg et løft og jeg er derfor nødt til å få nødvendig hvile mellom øktene og riktig kosthold på riktig tidspunkt. Viktigst er det med riktig trening uten å kjøre seg i senk. Det enkleste å gjøre på en slik uke er faktisk det siste. Å kjøre seg i senk er enkelt. Med et fellesprogram for anlegget så langt at tiden ikke strekker til og ellers alle muligheter til å løpe, sykle og trene døgnet rundt, er det er bare å kjøre på til det sier stopp, men så bruker man uker og måneder på å rette opp feilen.

 

Målet er derfor å legge en plan og så føle litt på kroppen underveis og heller droppe noen økter eller endre på planen underveis. Målet mitt er å bli bedre på triathlon siden jeg i år er påmeldt både Ironman Haugesund og Ironman Zurich. I tillegg må jeg fokusere en del på sykkel siden  jeg forsøker å bli med "RYE Ekspressen" utover vår og sommer, herunder å vinne Trondheim-Oslo. Kvalifisering til dette sykkellaget foregår om en måneds tid. Om jeg greier å kvalifisere meg til deltagelse i et så godt og rent sykkellag, er jeg spent på - så lenge jeg også ønsker å trene allsidig og bredt. Kunnskapen og erfaringen fra dette prosjektet med RYE vil jeg sammen med Espen uansett ta med meg inn i sykkelprosjektet til Sørlandsbadet. Alle mine prosjekter og erfaringer blir tatt med inn i våre prosjekter. Det er ingen fasit på noen ting, men vi kan i hvert fall prøve å unngå de største feilene.

 

Treningsuka mi ble veldig bra, og jeg er veldig fornøyd. Nå er jeg på slutten av uka og jeg har ikke blitt skadet eller har noen opplevelser av å ha kjørt meg i senk. Bena er selvfølgelig noe slitne. Det går bla senere opp trappetrinnene til og fra matsalen. Pulsen vil ikke lengre opp som før. Det er tid for at bena skal på "lading"  3-5 dager.

 

Jeg vil presisere at ei treningsuke som jeg nå har gjennomført, er mye lettere i varmen og når man har alt tilrettelagt på et slikt anlegg som Playitas. Her er det sol og minst 22 grader om dagen. Været er helt perfekt. Jeg løper i bare kortebukser på morgenjogg kl. 0730. I tillegg så er det 20-30 gruppetimer hver dag man kan værer med på som en del av tilbudet ved anlegget her, bla Yoga, pump, stretch, løp, sykkel, svøm, golf, tennis osv. For min del har det blitt en ny opplevelse for kroppen å ha "stretchet" en time nesten hver dag. En "propp" forsvant ut av kroppen med så mye tøyning. Jeg har vært altfor dårlig på dette og har stor tro på det. Jeg vil prøve å fortsette med dette hjemme også.

 

Jeg vil også nevne at for å gjennomføre mye trening over tid, er det viktig å gjennomføre dette i samråd og forståelse med familien. Valget av årets påskeferie nettopp hit til Playitas, ble gjort med tanke på at alle i familien skulle ha en fin ferie. Med sol, varme og utallige aktiviteter å delta på, fikk også alle ei uke med gode opplevelser.  Vi reiser hjem med full forståelse for slagordet til Playitas - "Free your mind" og planlegger allerede ei ny uke her nede - om en stund…..I mellomtiden får jeg fortsette jevn og god trening sammen med dere på Sørlandsbadet og nærmiljøet hjemme. 

For de som er interessert, ble treningsuka mi seende ut som følger:

 

Søndag 24.3 - hjemme i Lyngdal

Første gode sykkeltur ute med Multisportgjengen på 3.5 timer innlagt ca 20 min hardt på slutten.

 

Mandag 25.3 - hjemme i Lyngdal

Syklet til og fra jobb i Farsund 45 min hver vei, pluss en time spinn med 40 min hardt. 30 min core etterpå.

 

Tirsdag 26.3 : fridag - reise Fuerteventura

 

Onsdag 27.3: - hard dag

45 min rolig løp morgen

3t rolig sykkel - overgang til aqualon konkurranse. 3.2km løp-200 m svøm-3.2m løp. (32 min hardt denne dagen).

60 min stretch pluss 60 min styrke (en solid og god dag)

 

Torsdag 28.3- hard dag

45 min svøm

60 min løp, herav 3*6 min løp hardt.

60 min stretch

2t sykkel herav 2*25 min hardt.

 

Fredag 29.3- rolig dag

3.5 t sykkel

60 min svøm

60 min stretch

 

Lørdag 30.3 - hard dag

75 min løp rolig morgen

2t sykkel med 4*10 min hard sykkel/bakkedrag med overgang til 5000m løp/konkurranse. Solid økt.

 

Søndag 31.3 - rolig dag

50 min rolig løp

2 t sykkel, rolig

60 min stretch

---------------------------------------------------------------------------------------------

Sum - ca. 27 timer.

______________________________________________________________________________________

Vennlig hilsen Jan Åge

 

Bilder vil komme i neste innlegg som vi venter ved ankomst Lyngdal:)))