Zumba convention 2013, Lille France!

 

En uforglemmelig helg med alle de store navn innenfor dans i zumbaverden.

 

Mitt første møte med zumba var gjennom tv-shops DVD-er. Beto Perez, zumbas grunder, guidet meg gjennom de ulike dansestilene på stuegolvet foran TV-en og hoftene og føttene lærte seg raskt salsa, merengue, reggeaton og alle de ulike rytmene som innlemmes i zumba fitness. Dette var i 2009, og jeg var hektet!

 

Årene har gått og det har blitt flere kurs. Instruktørkurset hadde jeg i august 2011 med Jenna Bostic fra Florida, USA. Ei lita blond dame som smilte i 2 dager i strekk og gjorde treningen bare gøy. Februar 2012 deltok jeg på Zumba basic 2 med Jenna igjen og utvidet mitt danserepetoar med magedans, samba, flamenco og tango. Sommeren 2012 reiste jeg til Stockholm og ble godkjent zumba toning instruktør og zumba gold instruktør med Steve Boedt, et av de store navnene i både Nike og Zumba. Han er en lang, tynn mann som bruker humøret sitt til å gjøre timene sine helt uforglemmelige. Januar 2013 deltok jeg på zumba atomic med søte Iza Kin fra Polen. Barna har nemlig også en plass i zumba-verden!

 

Så var det duket for zumba convention, muligens den siste som holdes i Europa. Zumba har vært år en stor convention i Orlando, Florida, men med en lærerlønn, må en se sine begrensninger. Etter litt overtalelse fra min reisekamerat fra Mandal, begynte vi å ordne billetter, hotell og reise til Lille, Frankrike. 3 dager med zumba moro!

Ste.jpg

 

Fredag var første dag og vi møtte opp på Grand Palais i Lille meget spente og klare. Vi fikk utlevert vårt inngangskort og forsøkte å orientere oss så godt som vi kunne i den svære bygningen. Hele fredagen var satt av til heldags kurs. Denne helgen ble det lansert et nytt instruktør-kurs, Zumba Pro-skills, som tar dine ferdigheter som instruktør til neste nivå. Kurset var ledet av kursets grunnlegger, Steve Boedt, Gina Grant (kjent fra zumba fitness DVD-er) og Donna Giffin. Kurset hadde over 500 deltakere, så den tette oppfølgingen som vanligvis blir gitt, uteble desverre. Dagen begynte med en masterclass og fortsatte med gruppearbeid, erfaringsutveksling og trening på det essentielle i en zumba fitness klasse; cueing og kroppsspråk. Jeg forlot salen full av inntrykk og nye ideer!

 

Etter en matbit på hotell-rommet og et klesskifte og så var det duket for fitness consert med selveste Beto Perez. Conventionens 2000 deltakere ble møtt av blinkende lys og pulserende rytmer og et forykende show av Beto selv og flere Zin-jammere. Selv om beina kjente dagens 9 timers kurs, våknet de fort til live! I over 2 timer var alle på beina og danset så svetten sprutet sammen med instruktører fra hele verden.

Zumba pro skills.jpg

 

Lørdag og søndag var satt av til alle de alternative rytmene som hver instruktør selv kan trekke inn i timene sine. Jeg hadde valgt "Bollywood and Bhangra magic" og gledet meg vilt! Dr B ledet timene og alle deltakerne ble innlemmet i Bollywoods danseverden. Fingre og håndledd ble bøyd til lotus-blomster og dyrehoder. I tilegg fikk trommer og bjeller fikk hofter og føtter til å trampe så gulvet vibrerte og alle levde seg inn i rytmene.

Ettermiddagens session var Reggeaton Rebellion med Marcie Gill og Loretta Bates. Her var det fokus på hip hop, street dance og tunge armer og bein. Vi var flere norske instruktører på denne timen så i tillegg til å danse, fikk vi snakket og utvekslet erfaringer.

Lørdagskvelden ble en rolig affære forståelig nok!

 

Conventionens siste dag var også fullstappet med timer for enhver smak. Grand Palais er en stor sportsarena midt i Lille og gjennom hele helga, hadde det vært endringer på klassenes sted. Romendringer gjorde at deltakerne ofte sprang som forvirret vegglus opp og ned etasjene i bygningen. Søndag morgen hadde jeg booket meg inn på timen: "Be an inspiration" med Steve Boedt og i døra stod medarbeidere og guidet oss nok en gang til klassenes nye rom. Jeg ble sendt i en annen retning enn jeg hadde tenkt og fulgte strømmen oppover etasjene. Jeg smilte pent til vakten i døra som kikket fort på inngangskortet mitt. Til slutt stod jeg inne i den store konsertsalen som ble brukt til fitness-konserten på fredag og tenkte; "Dette kan jo ikke stemme!" Noe som det ikke gjorde…. Her hadde jeg klart å komme meg inn på den utsolgte dvd-innspillingen av ZIN 48 som er en DVD med nye zumba-koreografier som blir sendt ut til alle zumba instruktører i verden. "Jaja", tenke jeg, "dette var jo ikke så ille! Nå som jeg er her, går jeg ikke ut igjen!" En herlig forsmak på hva zumba har i vente til alle instruktørene sine senere i høst. Så til alle som mottar ZIN 48, se etter meg! Jeg står bak på venstre side og har rosa topp!

 

Jeg var også så heldig at Steve Boedt var forsinket med sin klasse, så denne formiddagen ble det to for en! Først ZIN 48 med Beto og deretter masterclass med Steve Boedt. Heldige meg!

Steve Boedt.jpg

 

Siste stopp i Lille, var en session med Kass Martin, som er blant de fremste instruktørene i Zumba. Klassen het "Dancing threw the decades" og var en herlig blanding av rock, disco, jive, pop og alt som 70-80- og 90-tallet hadde og by på. Kass stråler av engasjement og energi og gir alt av seg selv i timene. I tillegg til å gi deltakerne en fantastisk masterclass, delte hun 5 koreografier til oss til bruk i egne timer. En fantastisk instruktør og et av mine største idoler innenfor zumba fitness.

Kass Msrtin.jpg

 

Søndagen hadde enda en overraskelse å by på. Utenfor hallen ble vi stoppet av zumba fitness TV og intervjuet av hovedkontoret. Svette og fine…

En fantastisk helg, med fantastiske instruktører og masse inspirasjon å ta med seg hjem til Sørlandsbadet!