Ja for min del er dette kom i gang – for ørtende gang!! Vil tro jeg ikke er alene om det. Etter en lang og varm sommer med mye grill og flytende karbohydrater, er det trått å få startet opp med treningen igjen. Kondisen var etter div spinningstimer i vinter, bedre enn noen gang, bare synd at det er ferskvare – så den gikk ut på datoen i juli en gang……

hanne.jpgEtter bikkede 40 er det ganske vanlig å ordne seg en skavank eller to. Hva sier legen: DU MÅ BEVEGE DEG MER! Da det liksom aldri blir helt naturlig for meg å bevege meg mer, er det en velsignelse med slike kurs. Vi har alle forskjellige grunner, men vi har alle skjønt at dette med bevegelse er viktig.

Og det er her vår kjære Annette kommer inn i bildet. Klarer ikke hun å få deg i gang så klarer ingen det!! Maken til motiverende instruktør skal du lete lenge etter.

Vi har blitt veid på en vekt så motbydelig at all selvtillit forsvant i minst 2 timer etterpå! Den sa at min biologiske alder var 59 år!! Det lille krapylet la likeså godt på 15 år. Kamplysten er tent - etter kurset bør den ha trukket ifra 3-4 år, hvis ikke kommer jeg og tar ut batteriene!!

I tillegg har vi pliktskyldigs fylt ut skjemaet om hva, og hvor ofte vi spiser. Med det som utgangpunkt har vi alle fått en anbefalt kostplan. For min del er det dette med bevegelse som er viktigs - er man litt ivrig der, og passer litt på mengden grillmat og flytende karbohydrater som inntas, faller dette med kiloene på plass etter hvert. 

I går hadde vi vår første time i fysisk aktivitet. Litt oppvarming med basis ball, en overkommelig mengde med styrkeøvelser og uttøying til slutt. Timen gikk fort og det så ut til at alle kom greit igjennom. Så her er det håp!

2 ganger i uken er det fysisk aktivitet på Sørlandsbadet,  men etter den oppvarmingen i går skjønte jeg at jeg måtte spe på med litt egeninnsats hvis ikke jeg skulle miste ansikt totalt! Så i dag ble det en 4x4 på sykkelen her hjemme. Det betyr 4 runder med 4 intense minutter på sykkelen og pause på 1-2 minutter imellom rundene. Noen av de lærde sier at dette er det optimale m.h.t å få bedre kondis. Og da gidder jeg ikke styre mer enn det, rett og slett!

Dette var noen ord fra en helt vanlig person som har fått beskjed om å bevege seg mer - klarer jeg det så klarer alle det! Poenget er bare Å KOMME I GANG!!  Lykke til.

                        Hilsen Hanne - svett i panne…